Dag van de Dans

Dag van de Dans laat een zeer breed publiek proeven van en kennismaken met (hedendaagse) dans. Het jaarlijkse evenement vindt in het voorjaar plaats in heel Brussel en Vlaanderen. Honderden gezelschappen, cultuurhuizen, filmzalen en musea stellen een origineel programma samen en palmen diverse podia, pleinen en straten in.

Vertrek dit jaar mee op tournee met Peeping Tom tijdens de vierde editie van Dag van de Dans, op zaterdag 27 april 2019. De documentaire Third Act, van Lotte Stoops en Mieke Struyve, geeft je een intieme blik tijdens tournees van Vader en Moeder in Finland, Japan, België, Portugal en Griekenland.

Aan de hand van het werk van Peeping Tom creëren de filmmakers een teder portret over ouder worden. Performers en figuranten vertellen openhartig over hun ervaringen en stellen de vragen die we ons allemaal stellen. Hoe wil je ouder worden? Wie zal er voor je zorgen wanneer die dag komt? Hoe wil je de derde akte van je leven invullen?

Third Act wordt getoond in Cinema Zed in Leuven (17.30u) en op de vernissage van Leo De Beul in Dendermonde (Ros Beiaardzaal van het Stadhuis) om 18.00u.

Ontdek meer over Dag van de Dans