Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen gaat uit van de Vlaamse overheid en is een uniek evenement in Brussel en Vlaanderen om kinderen te laten proeven van een groot aanbod aan kunstactiviteiten uit verschillende disciplines. Honderden dans- en theatergezelschappen, musea en andere culturele instellingen gooien speciaal voor kinderen hun deuren open.

In 2015 konden kinderen tussen 9 en 12 jaar al kennismaken met de danstaal en het universum van Peeping Tom. Choreograaf Franck Chartier en danser Brandon Lagaert organiseerden een dansworkshop waarin de kijk van het kind op de wereld der volwassenen centraal stond. Elke actie werd aangestuurd door hun angsten en dromen. Dit vormde ook al een eerste voorbereiding voor Kind, het derde en laatste luik uit een familietrilogie waar Peeping Tom aan werkt. De workshop werd georganiseerd in samenwerking met choreograaf Seppe Baeyens van het Brusselse dansgezelschap Ultima Vez en in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.

Peeping Tom nodigde in 2017 opnieuw een groep kinderen uit in hun unieke wereld waarin dans, theater en muziek met elkaar gemengd worden. Tijdens een workshop met choreograaf Franck Chartier en danser Brandon Lagaert kregen deze kinderen de kans om te gaan experimenteren met beweging, lichaamstaal, dans en geluid. De tweetalige workshop vond plaats in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel.

Lees meer over Kunstendag voor Kinderen