Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen gaat uit van de Vlaamse overheid en is een uniek evenement in Brussel en Vlaanderen om kinderen te laten proeven van een groot aanbod aan kunstactiviteiten uit verschillende disciplines. Honderden dans- en theatergezelschappen, musea en andere culturele instellingen gooien speciaal voor kinderen hun deuren open.

In 2015 konden kinderen tussen 9 en 12 jaar al kennismaken met de danstaal en het universum van Peeping Tom. Choreograaf Franck Chartier en danser Brandon Lagaert organiseerden een dansworkshop waarin de kijk van het kind op de wereld der volwassenen centraal stond. Elke actie werd aangestuurd door hun angsten en dromen. De workshop vormde ook al een eerste voorbereiding voor Kind, het derde en laatste luik uit een familietrilogie waar Peeping Tom aan werkt.

De workshop werd bovendien georganiseerd in samenwerking met choreograaf Seppe Baeyens van het Brusselse dansgezelschap Ultima Vez en in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.

Op zondag 19 november 2017 organiseert Peeping Tom opnieuw een workshop voor kinderen in het kader van Kunstendag voor Kinderen. Ze worden uitgenodigd in de unieke wereld van het dansgezelschap, waarin dans, theater en muziek met elkaar gemengd worden. Tijdens een workshop krijgen de kinderen de kans om te gaan experimenteren met beweging, lichaamstaal, dans en geluid.

De tweetalige workshop (FR/NL) is open voor deelnemers van 7 tot 10 jaar (danservaring is niet vereist) en vindt plaats in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel, tussen 13.00u en 16.30u (met 30 minuten pauze). Inschrijven kan via anastasia@peepingtom.be.

Ontdek het hele programma van Kunstendag voor Kinderen