Third Act

Third Act is een film van de Belgisch documentairemaaksters Mieke Struyve en Lotte Stoops over ouder worden, over verzorgen en over verzorgd worden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van ouder wordende acteurs en lokale ouderen die performen met Peeping Tom. Het leven is een schouwtoneel, maar wat gebeurt er wanneer het doek gaat vallen?

De documentaire volgt de cultureel diverse theaterfamilie op tournee rond de wereld met de trilogie Vader, Moeder en Kind. Het thema van deze trilogie – ouder worden en familie – raakt ieders leven, waaronder dat van de acteurs zelf. In de film worden theatrale verhalen samengeweven met persoonlijke bijdragen.

Op elke stop van de internationale tournee doet Peeping Tom beroep op lokale ouderen om te figureren in de voorstellingen. Ze werden op voorhand aangezocht en krijgen een snelle inleiding in acteren voordat ze op het podium stappen, vaak voor het eerst in hun leven. Hun persoonlijke levens bieden een inzicht in ouder worden in hun land en creëert een dialoog met wat Peeping Tom toont in het theater.

Third Act is een coproductie met Peeping Tom. De cinematografische aanpak en kenmerkende beeldtaal van Peeping Tom zijn aanwezig doorheen de documentaire. De wereldpremière vond plaats op 31 maart 2019 tijdens Docville in Leuven (BE). De film komt op 1 mei 2019 uit in de Belgische bioscopen.

Regie: Lotte Stoops en Mieke Struyve
Director of Photography: Johan Legraie
Geluid: Jeanne Debarsy
Montage: Dieter Diependaele
Productie: Savage Film / Bart Van Langendonck
Coproductie: Peeping Tom, Iota Productions, CANVAS
Partners: Vlaams Audiovisueel Fonds, Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles.

2019

30 Sep 2019 Cinema Massimo Torino (IT)

voorbij

2019

31 Mrt 2019 Docville Leuven (BE)
27 Apr 2019 Cinema ZED Leuven (BE)
27 Apr 2019 Stadhuis (Ros Beiaardzaal) Dendermonde (BE)