< Het team

Chey Jurado

Chey Jurado begon zijn danscarrière als autodidact in breaking en popping begin 2005, met zijn vriendengroep ‘ElectroduendesCrew’ en beïnvloed door zijn vader, een danser in de begindagen van de hiphopcultuur in Spanje (1984). Doorheen de jaren ontving hij talrijke onderscheidingen van internationale platformen, zoals Redbull BC ONE, Juste Debout, Battle Of The. Year, Open Your Mind, Redbull Dance Your Style, WGTF?, I Love This Dance…

Op het gebied van podiumkunsten werkte hij samen met gezelschappen en choreografen als La Veronal, Roberto Olivan, Elias Aguirre, Dani Pannulo, Lokomamia, Cia Malditas Lagartijas, Jordi Vilaseca, Antonio Carmona, Roy Ofer, Rojas & Rodriguez, Taiat Dansa, Perfordance en Peeping Tom.

In 2016 debuteerde hij als regisseur en choreograaf met zijn eigen werk AGUA in samenwerking met Rotativa Performing Arts Distributie. Het werk werd bekroond in verschillende danswedstrijden, zoals Más Danza, Burgos&nuevayork, 10 Sentidos, Hop Festival, M1 Contact,…, wat de zichtbaarheid van zijn werk in festivals wereldwijd vergrootte. Intussen ontwikkelde hij al een catalogus van eigen werken, samen met Patty Hinchado als cultureel manager: Raíz, zijn tweede solo, Por Parte de Mare met gitariste Antonia Jiménez, Marea Weekend – zijn nieuwste werk, en twee andere producties, Hito in samenwerking met Akira Yoshida, en Samsara met Javito Mario. Chey combiineert deze fysieke en scenische achtergrond met lesgeven. Hij presenteert zijn onderzoek ‘Opposite Side’ in workshopvorm, en geeft les op festivals over de hele wereld. In 2022 ontving hij de prijs Ojo Crítico van RTVE.