< Het team

Simon Versnel

Simon (°1947, Rotterdam, NL) werd opgeleid als klassiek zanger en vervoegde Peeping Tom in 2001 voor Le Jardin, waarin hij zowel in de film als in het stuk te zien was. Daarna maakte hij ook deel uit van Le Salon, A Louer, Vader en Moeder.

Simon begon zijn carrière als zanger (hij zong o.a. Schuberts Winterreise) en zijn eerste professionele rol speelde hij in de voorstelling (Untitled) Cowboys van Maarten van der Put en Pauline Roelants. Naar aanleiding van dat stuk vroegen Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey van Needcompany hem om samen Don Quichote te creëren. Tijdens hun acht jaar-durende samenwerking maakten ze onder meer Macbeth en Morning Son(Lauwers) en Tres en Few Things (Barkey). Vervolgens trad Simon toe tot het gezelschap van de Amerikaanse regisseur Chris Kondek en toerde internationaal met diens stuk Dead Cat Bounce. Met het Antwerpse theatergezelschap Transparant maakte hij Porselein. In 2013 creëerde Simon Verbaas me!, een monoloog over het leven van Sergei Diaghilev die hij zelf schreef, regisseerde, produceerde en nog steeds zelf vertolkt.

Met de Franse cineast Vincent Dieutre heeft Simon intussen ook twee films gemaakt: Viaggio nella dopo-storia (2015) en Trilogie de nos vies defaites (2016). In 2018 publiceerde hij zijn eerste boek, Ciao David, een vertelling over hartstocht en geluk.