Dag van de Dans 2021

Ook voor deze editie van Dag Van De Dans gaan we online. Op zaterdag 24 april 2021 geven Peeping Tom danseressen Maria Carolina Vieira en Lauren Langlois twee exclusieve en gratis online workshops! Ze nemen je mee in hun creatieve processen en focussen op het lichaam, ruimte en objecten en op werken met tekst en stem.

De workshops zijn uitverkocht!

11:30 – 13:30 CEST: Masterclass door Maria Carolina Vieira

In deze online Masterclass focust Peeping Tom performer Maria Carolina Vieira op de creatie van beweging. Je leert je fysieke ervaring uit te breiden via de relatie tussen lichaam, ruimte en objecten. Maria Caroline brengt concepten en fysieke taken aan, waarmee je als deelnemer je eigen bewegingsonderzoek en beelden kunt opbouwen. De ruimte en de objecten erin zorgen voor beperkingen en mogelijkheden, zodat het lichaam wordt uitgedaagd om zijn eigen kennis te gebruiken. De performers worden aangespoord om de constructieve kant te vinden van ‘vastzitten’, en om zich open te stellen, zodat ze verrast worden door de manieren waarop hun lichaam zich kan aanpassen.

Maria Carolina Vieira vervoegde Peeping Tom in 2012, toen ze een vertrekkend lid in 32 Rue Vandenbranden verving. Daarna maakte ze deel uit van Vader (2014), Moeder (2016) en Kind (2019). Voor haar carrière als danseres was Maria Carolina een ritmegymnaste en maakte ze deel uit van het Braziliaanse Olympische Confederatieteam op de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Lees de volledige biografie van Maria Carolina Vieira.

 Gratis workshop

Max. 30 deelnemers (uitverkocht!)

Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

 

15:00 – 17:00 CEST: Tekst voor dansers: Tools en technieken om te werken met tekst door Lauren Langlois

In deze twee uur-durende workshops biedt Peeping Tom danseres Lauren Langlois tools en technieken om te werken met tekst. Ze deelt haar tekst uit TRIPTYCH: The lost room en geeft je een kijkje in het proces om haar personage tot leven te brengen. Bovendien krijg je toegang tot essentiële informatie, zoals scriptanalyse, werken met je stem en hoe je tekst op een natuurlijke wijze brengt. Vanuit haar ervaring van meer dan een decennium in interdisciplinair werk, helpt Lauren je te ontdekken dat je stem gebruikt kan worden zoals elke andere spier in je lichaam.

Lauren Langlois vervoegde Peeping Tom in 2020 voor Triptych: The missing door, The lost room and The hidden floor. Ze studeerde klassiek ballet aan de Marie Walton-Mahon Dance Academy in Sydney. Daarna trainde ze in hedendaagse dans aan de New Zealand School of Dance. Lauren startte haar carrière bij het Australian Dance Theatre van 2008 tot 2010, waar ze werkte in twee belangrijke werken van het gezelschap, G en Be Your Self. Lees de volledige biografie van Lauren Langlois.

Gratis workshop

Max. 30 deelnemers (uitverkocht!)

Deze workshop wordt gegeven in het Engels.