< Het team

Charlotte Clamens

Charlotte (°1957, Paris, FR) studeert gedurende 3 jaar aan de school van Chaillot, onder Antoine Vitez. Na haar studies stort ze zich meteen op het podiumwerk en speelt ze in voorstellingen van Marcel Bozonnet, Alain Franco, Tilly, Laurent Pelly, Yann-Joël Colin, Lambert Wilson, Simon Abkarian, Jean François Sivadier, Robert Cantarelle, Pierre Huygues , Tommy Milliot en Christoph Marthaler. Met Peeping Tom creëerde Charlotte Moeder en La Visita

In 2008 speelt ze op het Festival van Avignon – in la Carrière de Boulbon – waar ze meewerkt aan de voorstelling van het collectief Partage de midi, met als andere leden J.F. Sivadier, Valérie Dréville, Nicolas Bouchaud en Gaël Baron. Ook binnen de cinemawereld is ze een graag geziene gast, met rollen in films van Tilly, Solveig Anspach, Philippe Garrel, Pierre Trividic & Patrick Mario Bernard, Brice Cauvin, Philippe Loret, Christian Vincent en Jerome Bonnel. Daarnaast tekent ze ook voor rollen in meerdere televisiefilms.

Charlotte is actief als lesgeefster, aan o.a. ERAC, EPSAD (Rijsel), TNT (Toulouse), La Manufacture in Lausanne en het Conservatoire Royal de Liège. In 2014 werkt Charlotte een eerste maal samen met Gabriela Carrizo, voor een residentieproject – inclusief toonmoment – op de Biënnale van Venetië.