< Het team

Hun-Mok Jung

Hun-Mok Jung (°1978, Soon-Cheon, KR) vervoegde Peeping Tom in 2009. Met het gezelschap creëerde hij zeven voorstellingen: 32 rue Vandenbranden, À Louer, Vader, Moeder, Kind, Dido & Aeneas, en La Visita. Als artistiek leider van JUMOK Dance Theater ontwikkelde hij in 2022 zijn eigen voorstelling ANON, die werd gepresenteerd in Seoul en Brussel. Tijdens de covidperiode creëerde hij de dansfilm Uragano, die in 2021 prijzen en nominaties kreeg op het Hollywood International Golden Age Festival (Best Dance Short, Best Sci-Fi), Paris International Short Film Festival (Finalist), Tokyo International Short Film Festival (Finalist), Berlin Short Award (Semi Finalist), Seoul Dance Film Festival (Official Selection), Montreal Independent Film Festival (Official Selection).

In 2016 regisseerde Hun-Mok Don’t be Afraid bij het gezelschap C&C in Italië. Hij werd ook uitgenodigd door het Korea World Dance Stars Festival met zijn solo Jean Marc. Daarnaast werkte hij ook als choreografisch adviseur voor het gezelschap Petri-dish voor hun productie Driften in 2015, en in 2014 voor het gezelschap Baba Fish voor hun productie Expiry Date. 

Hun-Mok studeerde af aan het departement dans van de Dankook Universiteit, en behaalde in 2001 ook een diploma als Performance Producer aan de Seoul School of Performing Arts. Een jaar later won zijn solovoorstelling A Whistle de eerste prijs in de young choreographers category op MODAFE. Hijzelf won twee keer de prijs voor beste danser op het Korea Dance Festival. In 2004 behaalde Hun-Mok een masterdiploma met thesis aan de Dankook Universiteit, en richtte hij de danstheatergroep JU MOK op. In 2007 won zijn duet/performance Ring Wanderung de prijs voor beste choreograaf/schrijver van Dance&People Magazine, en vermeldde de Arts Council Korea hem als opkomende choreograaf. In 2009 was de JU MOK-productie An Unconvenient Truth deel van het programma van MODAFE.

Hun-Mok geeft daarnaast ook workshops in de methode van Peeping Tom aan de hand van zijn unieke materiaal over de hele wereld, zoals Brussel, Bogota, Straatsburg, La Reunion, Seoul, Tokyo, Matsumoto, Macao, Bordeaux, Marseille, Toulon, Toulouse, Lyon, Albi, La Raffinerie, Garage29, Danscentrum Jette, Ultima Vez, Barcelona, Rome, Firenze, Napels, Turijn, Bologna, Zurich en New York.

© Virginia Rota