< Het team

Lauren Langlois

Lauren Langlois (°1985, AU) vervoegde Peeping Tom in 2020 voor Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor. Ze studeerde klassiek ballet aan de Marie Walton-Mahon Dance Academy in Sydney en trainde daarna in hedendaagse dans aan de New Zealand School of Dance. Lauren startte haar carrière bij het Australian Dance Theatre (2008-2010), waar ze deel uitmaakte van de voorstellingen G en Be Your Self. In 2011 vervoegt ze de Sydney Dance Company onder de artistieke leiding van Rafael Bonachela. Lauren speelde er in LANDforms, 6 Breaths, We Unfold, The Land of Yes en The Land of No.

In 2012 verhuisde Lauren naar Melbourne en ging er aan de slag bij Chunky Move, waar ze werkte met Antony Hamilton aan zijn werk Keep Everything. Hiervoor werd ze genomineerd voor Helpmann, Green Room en de Australian Dance Awards. Lauren werkte ook intensief samen met Anouk Van Dijk (An Act of Now (2012), 247 Days (2013), Complexity of Belonging (2014) en LUCID (2016). Voor haar werk in Complexity of Belonging ontving ze in 2015 een Green Room Award voor Beste Vrouwelijke Danser. Lauren werkte ook onafhankelijk samen met Force Majeure, Lucy Guerin Inc, Stephanie Lake Company, Antony Hamilton, Prue Lang, Chamber Made en Ross McCormack.

In 2017 kreeg ze de prestigieuze Tanja Liedtke Fellowship. Sindsdien maakte ze werk voor de New Zealand School of Dance, Footnote New Zealand Dance Company, Western Australian Academy of Performing Arts, Chunky Move en Sydney Dance Company.

In 2016 werd Lauren een gecertifieerde docent Countertechnique en geeft les aan studenten en professionele dansers in Australië en daarbuiten.

© Virginia Rota