< Het team

Panos Malactos

Panos Malactos (°1994, Limassol, CY) vervoegde Peeping Tom in 2020 voor Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor. Op zijn 17e verhuisde Panos naar Londen, waar hij musical theatre studeerde aan het Bird College. Daarna zette hij zijn training verder aan de Rambert School en behaalde er een diploma in Ballet en Hedendaagse Dans.

In Israël werkte Panos met de Fresco Dance Company en was te zien in werk van Michael Getman en Yoram Karmi. Hij werkte ook een tijdje met Inbal Dance Theatre, in werk van choreografen Mor Shani en Noa Shadur. Daarnaast werkte hij met choreograaf Jason Mabana aan het duet MAMA en met regisseur Elias Adam en de actrice STyliana Ioannou aan de stukken Eyolf Machine en Father Help Us. 

Panos maakte daarnaast ook eigen werk voor dansfestivals en theaters. Hij danste voor Emma Evelein Dance, X-it Dance Theatre van Fotis Nikolaou, Milena Ugren Koulas, Liliana Barros en Asomates Dynamic Dance Company. In het Festspielhaus St. Pölten in Oostenrijk bracht hij Deca Dance van Ohad Naharin en een nieuwe creatie, Ballroom, van Shahar Binyamini. Zijn solo Hire Me, Please ontving de Young Choreographer Award van het Cyprus Choreography Platform 2019. Hij werd uitgenodigd om zijn onderzoek voor dit werk verder te zetten voor het CCP 2020. Daarnaast werkt Panos ook voor Compagnie Tabea Martin.

© Virginia Rota