Dag van de Dans at the Peeping Tom Studio

Op zaterdag 23 april 2022 gooien dans(theater)gezelschappen Peeping Tom, not standing en Faso Danse Théâtre de deuren van hun thuis in Molenbeek open. Eindelijk, na twee jaar pandemie, kunnen we jullie verwelkomen voor een dag vol workshops, open repetities en films, waaronder de documentaire Third Act. Vanaf 16.30u volgt de officiële opening in aanwezigheid van staatssecretaris Pascal Smet en minister Sven Gatz, met toonmomenten van de drie gezelschappen en aansluitend receptie.

ADRES
Gabrielle Petitstraat 4/9, 1080 Molenbeek

 

PROGRAMMA

 • 11h00-12h00: Workshop Faso Danse Théâtre (Gratis, met inschrijving)
 • 12h30-15h: Open repetitie Peeping Tom
 • 15h30-16h30: Workshop not standing (Gratis, alle niveaus)
 • 16h30-17h45: Officiële opening van de studio met M. Pascal Smet en Minister Gatz en toonmomenten van Peeping Tom, not standing en Faso Danse Théâtre
 • 17h45-19h: Receptie

 

DOORLOPENDE FILMS

 • 11h-11h30: Snake Arms en Screws & Stones
 • 11h30-12h40: documentaire Third Act
 • 12h40-13h10: Fragmenten uit het werk van Faso Danse Theatre
 • 13h10-13h40: Snake Arms en Screws & Stones
 • 13h40-14h50: documentaire Third Act
 • 15h-15h30: Fragmenten uit het werk van Faso Danse Theatre
 • 15h30-16h00: Snake Arms en Screws & Stones

 

OVER DE OPEN REPETITIE VAN PEEPING TOM (12.30u-15u)

In Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor evolueren verschillende personages in ruimtes waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Ze waren op zoek naar een ideaal, ze vertrokken met een droom en met hoop. Nu dwalen ze door een mysterieus en macaber labyrint. De personages leven tussen realiteit en verbeelding, meegevoerd door natuurlijke krachten die hen naar een onzeker lot leiden.

In deze open repetitie word je uitgenodigd om binnen te stappen in de repetities van Triptych en de intensieve bewegingstaal van Peeping Tom van dichtbij te observeren, terwijl de dansers dieper ingaan op enkele belangrijke momenten van de voorstelling. De open repetitie is voor iedereen toegankelijk. 

 

OVER DE WORKSHOP VAN NOT STANDING (15.30u-16.30u) 

Deze workshop neemt je mee naar de hybride bewegingstaal van not standing. Het oeuvre kent invloeden uit danstechnieken, gevechtskunst, circus, yoga, anatomie en de dierenwereld. Twee constanten beheersen het artistieke werk: de zoektocht naar het creatief en kinetisch potentieel van het lichaam en het onderzoek naar de vele aspecten van de relatie tussen kunstenaar en object. 

Deze inleidende workshop wordt geleid door Emmi Väisänen, lid van het not standing-ensemble. Aan de hand van concrete elementen uit not standing-voorstellingen, wordt op laagdrempelige wijze inzicht gegeven in het lichaamsonderzoek en het traject dat zich afspeelt van concept tot eigenlijke voorstelling. 

Praktisch:

 • Max 20 deelnemers (geen inschrijving vooraf gewenst)
 • Vanaf 14 jaar
 • Geen voorkennis vereist / open level

 

OVER DE WORKSHOP VAN FASO DANSE THEATRE (11u-12u)

Faso Danse Théâtre zet zich in voor de ontwikkeling van een krachtige hedendaagse dans, verankerd in emotie, maar altijd vol reflectie en hoop.Voor het gezelschap is dans een verbintenis, een urgentie en een noodzaak. Het is de basis van al het werk van Serge Aimé Coulibaly. Zowel in zijn creaties als in de workshops.

In deze workshop probeert de compagnie samen met de deelnemers een originele creativiteit te ontwikkelen, waarbij ze zich afvragen wat de kracht is van een zinvolle woordenschat en wat hun verantwoordelijkheid is als kunstenaar. Onderweg komen ze woorden tegen die gedanst in plaats van uitgesproken worden, als ze in de diepte van de keel blijven hangen. Woorden die zichzelf bevrijden en het lichaam vergezellen in een opstand van hoop. Een energie van leven, van menselijke ontmoetingen, en ook van vallen en opstaan zal deel uitmaken van de zoektocht, steeds op zoek naar stabiliteit.

Samen met de deelnemers wordt het lichaam politiek benaderd in de verschillende creaties van de compagnie.

Praktisch: