< Het team

Alejandro Moya

Alejandro Moya (°1993, Madrid, ES) vervoegde Peeping Tom in 2020 voor Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor. Hij startte op 10 jaar met breakdance. Daarmee danste hij over de hele wereld, en won hij awards in onder meer de Verenigde Staten, Zwitserland, Engeland, Zuid-Korea en China. Sinds 2006 is zijn crew Fusion Rockers een referentie, en wonnen ze verschillende wedstrijden en vertegenwoordigden ze Spanje in internationale competities.

In 2009, op zijn 16e, vervoegde hij het gezelschap Dani Pannullo Dancetheatre, waar hij te zien was in verschillende producties: Desordances_5, Uirapurú, Soul Pait, Bird of Fire, Alma Malabar en Avalanche. In 2010 begon hij een studie in hedendaagse dans aan het Royal Professional Conservatory of Dance Mariemma in Madrid. Alejandro werd er getraind in klassieke dans, graham, release, improvisatie, yoga, muziek, etc.

Van 2013 tot 2016 werkte hij bij de Company Sharon Friedman Projects in Mouvement, waar hij deel uitmaakte van verschillende producties: als danser in Caída Libre en als acteur in het duet Hasta Donde. In 2015 begon hij te werken met de Company KORSIA in het stuk Cul de Sac en in 2018 ging hij aan de slag met Company Antonio Ruz in het stuk presente. Als leraar heeft hij workshops gegeven in meerdere landen, zoals Duitsland, Italië, Israel en Singapore.

© Virginia Rota