< Het team

Konan Dayot

Konan Dayot (°1990, Nantes, FR) vervoegde Peeping Tom in 2020 voor Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor. Hij studeerde jazz drums, klassieke percussie en hedendaagse dans aan het conservatorium van Nantes. Hij deed ook een uitwisselingsprogramma aan de Julliard School.

In 2010 behaalde hij diploma’s aan het Conservatoire Supérieur de Paris en het Centre National de la Danse. Hij werkte onder meer samen met Boris Charmatz, Thierry Smits, Olivia Granville, Helge Letonja, Ashley Chen, John Scott en Thomas Lebrun. Omdat hij gepassioneerd is door muziek, is hij percussionist in Dazlamm Trio & Trio Dayot, en heeft hij samengewerkt met het Atelier Terre et Son, de Franse udusmaker. In 2023 bracht hij zijn eerste album uit, opgenomen in lege theaters, No Seat Reservation.

Hij heeft intensief samengewerkt, zowel op het gebied van de dans als op het gebied van de muziek, waarbij hij soms beide combineerde, in conventionele ruimtes, maar ook in nationale theaters, in het Louvre of in Tate Modern, maar ook in meer informele ruimtes, zoals de onderzeeërbasis van Saint-Nazaire, de kathedraal van l’Aquila in de steigers of de brandende uitgestrektheid van de Sahara.

© Virginia Rota