< Het team

Brandon Lagaert

Brandon (°1992, Gent, BE) vervoegde Peeping Tom in 2013 voor de creatie van Vader, en maakt daarnaast ook deel uit van de casts van MoederKind, Dido & Aeneas en La Visita. Het is bij Peeping Tom dat Brandon zijn karakteristieke stijl als multidisciplinair performer ontwikkelde.

In zijn werk combineert Brandon elementen uit verschillende disciplines, zoals urban en hedendaagse dans, theater, en film. Als regisseur vertrekt hij vanuit het perspectief van de performer om een bepaalde basis te creëren, voordat hij de bredere structuur van het werk aanpakt. Hij doet dit onder de naam van zijn eigen gezelschap KAIHO, waar de awardwinnende performances Subdued en Mondo Fuso integraal deel van uitmaken.

In 2019 creëerde Brandon voor het Litouwse dansgezelschap Aura de voorstelling Doggy Rugburn, die nog steeds nationaal tourt. Twee jaar later werd hij uitgenodigd om te creëren voor het Italiaanse dansgezelschap Equilibro Dinamico en in 2022 maakte hij Next Stop met de afstuderende studenten van het departement mime aan AHK Amsterdam.

In 2023 zal Brandon zijn werk als choreograaf verder zetten tijdens verschillende projecten, zoals een avondvullende solo voor de Portugese clown/acteur Rui Paixão, en een performance voro de Italiaanse school Paolo Grassi.

© Virginia Rota