< Het team

Maria Carolina Vieira

Maria Carolina (°1985, Florianopolis, BR) vervoegde Peeping Tom in 2012 om een lid te vervangen in 32 rue Vandenbranden. Ze was daarna betrokken bij de creatie van Vader (2014), Moeder (2016) en Kind (2019). Ze haalde een diploma in performing arts in 2009 aan de Santa Catarina State University en in 2014 behaalde ze een Master in theater en dans.

Haar lichaamstechnieken ontwikkelde ze oorspronkelijk in de wereld van de sport. Maria Carolina is een ritmegymnaste en ze maakte deel uit van het Braziliaanse Olympische Confederatieteam op de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Voordat ze bij Peeping Tom kwam, werkte ze in Brazilië samen met twee dansgezelschappen: Siedler Cia. De Dança (2007-2008) en Grupo Cena 11 Cia. De Dança (2010-2012). Als actrice werkte ze met verschillende theatergezelschappen en acteerde ze in televisieprogramma’s, films en reclamespots.

Zang maakt ook een integraal deel uit van haar artistieke traject en ze gebruikte haar stem als een fundamenteel instrument in de producties waarin ze speelde. Recent heeft Maria Carolina samengewerkt met gezelschappen in België en Florianópolis, waar ze werkte aan interdisciplinaire projecten met muziek, dans en theater. Maria Carolina creëert momenteel een soloproject dat bestaat uit het schrijven van een roman en een performance op het podium.

© Virginia Rota