< Het team

Yi-chun Liu

Yi-chun (°1985, Taichung, TW) vervoegde Peeping Tom in 2013 voor Vader. Ze werkte daarna verder aan de familietrilogie met Moeder (2016) en Kind (2019), en maakt ook deel uit van Dido & Aeneas en La Visita. Op haar vijfde begon ze met Kung-fu en Chinese Opera en later studeerde ze ballet, hedendaagse dans, improvisatie, gevechtskunsten en Tai-Chi-Dao-In. In 2007 behaalde ze haar diploma aan de Taipei National University of the Arts.

Naast Peeping Tom heeft ze gewerkt of werkt ze momenteel met Anouk van Dijk (NL), Shang-chi Sun (DE/TW), Ann Van den Broek (BE), Scapino Ballet Rotterdam (NL), Paul Selwyn Norton (NL/AU), Balletto Teatro di Torino (IT) en Cloud Gate Dance Theater 1 (TW). Ze werkte ook als artistiek assistente met Franck Chartier aan de bekroonde Peeping Tom coproductie The lost room (2015) en in 2017 aan The hidden floor. Yi-chun’s solostuk O ging in 2012 in première in Rotterdam en is intussen geëvolueerd naar een duet dat ze bracht in Amsterdam en in Den Haag. Ze werkt momenteel aan haar ‘alphabetical series’ in discussie met het concept ‘Act of Performance’.

Yi-Chun is een gecertifieerde lerares Countertechniek, waarmee ze een gediversifieerde carrière als performer en onderzoeker kon ontwikkelen. Parallel aan de tournees van Peeping Tom biedt ze ook workshops aan.